Actarnia: Når nattlandet våkner

Dato: 23.06.2017

Sted: Krakosseter/Actarnia

Konsept: Fantasy, Actarnia

Deltakere: 45

Arrangør: Mari og Kjerstin Gjengedal

Handling: Det nærmer seg sommersolhverv og feiring av det nye året, den viktigste og festligste høytiden i løpet av året, som feires tre dager til ende slik skikken er. Men ikke nok med det: for første gang på elleve år faller nyttårsfeiringen og nymånen på samme dag. Det gjør dette solhvervet ekstra viktig.

Lensherre Høyberg av Gråstad skal utnevne et nytt medlem til rådet sitt, og han har valgt å bruke nymånenyttåret som anledning til å samle krims og krams. Det loves konkurranser og festligheter og god mat, og det blir en velkommen mulighet til å treffe igjen venner og fiender, bekrefte allianser eller bryte dem, forhandle om ekteskap og forretninger.

De overtroiske her nord pleier å si at dagen etter sommersolhverv må man vokte seg vel for å komme med en løgn, samme hvor liten og ubetydelig, for da får man vettene etter seg ? men man kan ikke ta slik overtro alvorlig. Dessuten har lensherren invitert noen av de vise fra Kunnskapens Tårn nær hovedstaden Brominia. Nord-Erboc og Nattlandet er fortsatt lite kartlagt og utforsket, og lensherren vil gjerne bli husket som den som endelig får satt i gang en skikkelig kartlegging av disse områdene.

Siden bergverksbyen Gråstad er et trafikknutepunkt for reisende til og fra Nattlandet, er det mange som samles hos lensherren disse sommerdagene. Til og med noen av innbyggerne i Nattlandet, folk som vanligvis holder seg i ødemarken og trives med det, er plutselig å finne i Gråstad. Spørsmålene og historiene de har med seg, gjør at enkelte begynner å lure på om utnevnelsen av et nytt rådsmedlem i grunnen er det minste problemet lensherren og rådet hans må ta stilling til etter denne nyttårsfeiringen.

Rolle: Prym Archimagirus, verdenskjent omreisende kokk. Besatt av kjærlighetsdemonen Cornela, som livnærer seg på følelsene mellom henne og Drias, som er med som livvakt og assistent.

Blogg om laiven og kostymene

Hjemmeside

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: